Eguberriko bixkotxak egiteko errezeta

OSAGAIAK (60 bixkotx egiteko; kantitateak egokitzen ahal dira, gustuaren arabera)

150g azukre marroin

3 arroltze

400g irin

Xorta bat bainila

200g gurin

Espezieak (jengibrea, kanela, badiana… gustuaren arabera)

2 kafe koilaratara bikarbonato

2 eritara gatz

Apaintzeko:

Azukrezko tinduak edo “glace” azukrea

Zitroin jusa

Arroltze zuringoak

PRESTAKETA

1) Lehenik, piztu labea eta 180 gradutan berotu. Gero, ez ahantzi eskuak garbitzea 😉

2) Plakaren gainean, laberako papera eman, eta atxiki geroko.

3) Ondotik, ontzian nahasi gurina azukre marroinarekin, gehitu arroltze bat eta ongi nahasi.

4) Segidan, gehi itzazu ondoko osagaiak: gatza, irina, espezieak. Nahas ezazu dena berriz, pilota egin arte.

5) Pilota egin eta gero, bildu plastikozko filmean, eta ezar ezazu hozkailuan 30 minutuz.

6) Arrabol batekin hedatu, pasta mehe bat lortu arte (guti gorabehera, 0,5 cm edo 1 cm arteko loditasuna duena). Moztu nahi duzun forman eta eman plakan, lekua utziz bixkotxen artean.

7) Azkenik, 10-12 minutuz laberatu.

8) Bukatzeko, hozten utzi. Apaindu nahi duzun bezala (adibidez, izar, jantzi, girlanda, bola itxurarekin. Eta, bistan dena, dastatu. On egin eta eguberri on!

Xedeko Hego 3 taldea (A2.2 maila)

Leave a comment

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude