Paxkaleneko zapo ogia

Errezeta zortzi lagunentzat

OSAGAIAK

1,5 kilo zapo izoztu, hezurrekin.
12 arroltze.
Lata handi 1 tomate jus.
2 koilaratara krema fresko.
Ezkaia, erramua, gatza, piperra.
Tipula bat.
Piper min (kaiena) pixka bat

PRESTAKETA

  • Prestatu ura eta salda kuboa kazola handi batean, eta gehitu ezkaia, erramu pixka bat eta tipula bat.
  • Gehitu arraina.
  • Egosi hamabost minutuz eta hozten utzi.
  • Irabiatu dozena bat arroltze tortilla batean.
  • Gehitu tomate jusa eta bi koilaratara krema fresko.
  • Gehitu gatza, piperra eta piper min pixka bat, ezkaia, erramu pixka bat, tipula.
  • Dastatu prestaketa hau, ongi ondu behar baita; pixka bat pikantea baldin bada, hainbat hobe!
  • Eskuz xehatu arraina, eta gehitu prestaketan tortillarekin.
  • Egiaztatu ongailua, inportantea baita.
  • Prestaketa hau ezarri terrina batean.
  • Egosi “mari bainuan” 45 minutuz, 250 gradutan.
  • Utzi hozten eta hozkailuan utzi egun batez edo biz.
  • Zapo ogi hau maionesarekin jaten ahal da.
  • Txakolin pixka bat edaten ahal da, bistan dena, zapo ogia laguntzeko 😉

Apetitu on!!!

Paxkal (Senpere, A2.2 maila)

Leave a comment

Zure e-posta helbidea ez da argitaratuko. Beharrezko eremuak * markatuta daude