Errezeta zortzi lagunentzat

OSAGAIAK
1,5 kilo zapo izoztu, hezurrekin.
12 arroltze.
Lata handi 1 tomate jus.
2 koilaratara krema fresko.
Ezkaia, erramua, gatza, piperra.
Tipula bat.
Piper min (kaiena) pixka bat
PRESTAKETA
- Prestatu ura eta salda kuboa kazola handi batean, eta gehitu ezkaia, erramu pixka bat eta tipula bat.
- Gehitu arraina.
- Egosi hamabost minutuz eta hozten utzi.
- Irabiatu dozena bat arroltze tortilla batean.
- Gehitu tomate jusa eta bi koilaratara krema fresko.
- Gehitu gatza, piperra eta piper min pixka bat, ezkaia, erramu pixka bat, tipula.
- Dastatu prestaketa hau, ongi ondu behar baita; pixka bat pikantea baldin bada, hainbat hobe!
- Eskuz xehatu arraina, eta gehitu prestaketan tortillarekin.
- Egiaztatu ongailua, inportantea baita.
- Prestaketa hau ezarri terrina batean.
- Egosi “mari bainuan” 45 minutuz, 250 gradutan.
- Utzi hozten eta hozkailuan utzi egun batez edo biz.
- Zapo ogi hau maionesarekin jaten ahal da.
- Txakolin pixka bat edaten ahal da, bistan dena, zapo ogia laguntzeko 😉
Apetitu on!!!
Paxkal (Senpere, A2.2 maila)